Wedstrijdtennis

Selectieteams

Bij de G.S.T.C. wordt ook op hoog niveau getennist. Op zaterdag in de regiocompetitie komt Heren 1, beter bekend als “De Natte Doos” uit in de hoofdklasse. Op zondag in de landelijke competitie speelt het eerste gemengde team in de 3e klasse. Voor deze speciale groep tennissers worden verschillende faciliteiten aangeboden. Zo wordt er naast de normale trainingen elke zaterdag voor de topspelers een selectietraining georganiseerd. Daarnaast wordt hen een gratis fitnessabonnement bij Constructions aangeboden zodat zij ook naast de baan kunnen blijven sporten.

Competitie

Naast de selectieteams biedt de G.S.T.C. verschillende niveaus van competitie spelen aan. Op zaterdag zijn we vertegenwoordigd in de hoofdklasse, 1e en 4e klasse. In de hoofd- en eerste klasse spelen onze mannenteams 'De Natte Doos' en 'Gagner'. In de vierde klasse hebben we mannenteams en mixteams. Komend jaar willen we graag ook een vrouwenteam op hoog niveau op zaterdag laten spelen. Op zondag spelen we in de 3e, 4e, 5e, 6e en 7e klasse. Zondag hebben we, vooralsnog, alleen mixteams. Op vrijdag is er een interne competitie met TAM en Veracket, waar mixteams van de verschillende verenigingen in wedstrijden van een uur om de winst spelen. Uiteraard wordt iedere competitiedag, gewonnen of verloren, afgesloten met een feest in 't Haarhuisje waar tot in de late uren wodt doorgegaan.


Technische Commissie

De Technische Commissie is verantwoordelijk voor het aantrekken van topspelers en behouden van toptennis binnen de G.S.T.C. Ook beoordelen zij de faciliteiten die de spelers aangeboden krijgen en zijn zij verantwoordelijk voor de selectietraining op zaterdag die gegeven wordt door Maurits Post.

De Technische Commissie 2015-2016 bestaat uit:

Iago van den Heuvel      Praeses
Alexandra Djukanovic  
Larissa Schut           
Philip Schulting          
Oscar Hornstra                  


Nationaal Ranglijst Toernooi

Naast het Open Toernooi organiseert de G.S.T.C. ook elk jaar een Nationaal Ranglijst Toernooi in de eerste week van juni. Spelers van topniveau uit de omgeving maar ook uit de rest van het land spelen onderling om hun ranking te verbeteren en hopelijk naar huis te gaan met een mooi bedrag aan prijzengeld. Dit niveau van toptennis levert altijd spectaculaire wedstrijden op.