Over G.S.T.C.

Untitled2.png


De G.S.T.C. is geboren in 1932 en is daarmee de oudste studenten tennisvereniging van Nederland. De G.S.T.C. heeft een hoop tradities die we elke dag nog tegen komen. Zo wordt nog steeds elk jaar het Open Toernooi georganiseerd dat in 1936 is geïntroduceerd. Er wordt sinds de jaren 70 ieder jaar poffertjes gegeten op de meikermis wat sinds een aantal jaar wordt gecombineerd met de “Nacht der G.S.T.C.”. Daarnaast is de G.S.T.C. de trendzetter van het supporteren van de Davis Cup en zijn we sinds 1992 o.a. afgereisd naar Mexico, Spanje en Tsjechië. Elk jaar is er een borrel voor reünisten om de oude tijden te laten herleven. Ook wordt er eens in de zoveel tijd een oud-hout toernooi gespeeld om het tennissen met oude rackets niet te verleren.


Tennis

De G.S.T.C. is een vereniging met spelers variërend van topniveau tot beginners. Trainingen en competitieteams worden door de assessor 1 zorgvuldig op niveau ingedeeld. De trainingen worden gedurende het hele jaar van maandag t/m vrijdag gegeven. De competitie begint rond april en duurt 7 weekenden. Naar voorkeur word je ingedeeld op vrijdag(beginners), zaterdag of zondag.

Topsport

De G.S.T.C. is een vereniging waar ook op hoog niveau wordt getennist. Op zaterdag komt de Heren 1, beter bekend als “De Natte Doos” uit in de hoofdklasse. Op zondag speelt gemengd 1 in de 3e klasse. Voor deze speciale groep tennissers worden verschillende faciliteiten aangeboden.


Commissies

De G.S.T.C. heeft over het hele jaar verschillende evenementen waarbij je zelf een steentje kan bijdragen aan de club. Zo kan je je aanmelden voor de Barco en tijdens de competitie de allermooiste weekenden beleven achter de tap. Je kunt je inzetten om in de EVCIE 5 fantastisch mooie evenementen neer te zetten. Ook kan je alle roddels bijhouden in “De Netpaal” en kan je het oudste evenement van de G.S.T.C. organiseren; namelijk het Open Toernooi. Er wordt dus genoeg georganiseerd! Bij deze commissies zal je elke maandag bij elkaar komen om te vergaderen en met elkaar te eten.

Wil je meer informatie? Mail dan de abactis via abactisdergstc@gmail.nl.

Netwerk

De G.S.T.C. heeft een ledenaantal van 400 en is als subvereniging van Vindicat Atque Polit dé gelegenheid om een hoop nieuwe mensen te leren kennen. De G.S.T.C. steekt boven alle andere verenigingen uit wat betreft gezelligheid, creativiteit en gekkigheid. Een voorbeeld hiervan is de “Ludicie” die ervoor heeft gezorgd dat er afgelopen competitie 3 parachutes in Rood en Witte kleuren op de banen zijn geland.