Over G.S.T.C.

G.S.T.C.

De G.S.T.C. is opgericht op 9 februari 1932 en daarmee de oudste studententennisvereniging van Nederland. Iedere donderdag wordt er op de banen fanatiek getosst en achteraf geborreld op het clubhuis: ''t Haarhuisje'. Bij G.S.T.C. staat traditie hoog in het vaandel. Eén van die tradities is het aanmoedigen van TeamNL bij de Davis Cup. Als trendsetter van het supporten bij de Davis Cup, dat begon in 1991, is G.S.T.C. sindsdien afgereisd naar Mexico, Spanje en Tsjechië. Dit jaar speelt TeamNL voor het tweede jaar op rij hun eerste ronde in Groningen, waar wij uiteraard weer van de partij zullen zijn.

Tennis

De G.S.T.C. is een vereniging met spelers variërend van topniveau tot beginners. Trainingen en competitieteams worden door de assessor 1 zorgvuldig op niveau ingedeeld. De trainingen worden gedurende het hele jaar van maandag t/m zaterdag gegeven. De competitie begint rond april en duurt 7 weekenden. Naar voorkeur word je ingedeeld op vrijdag (beginners), zaterdag of zondag.

'Leukste studententennisvereniging van Nederland' - KNLTB

In het najaar van 2023 organiseerde de KNLTB: de 'Club Clash'. Na de strijd te zijn aangegaan met alle andere studententennisverenigingen van Nederland, kroonde de KNLTB G.S.T.C. als 'de leukste studententennisvereniging van Nederland'


Commissies

De G.S.T.C. heeft over het hele jaar verschillende evenementen waarbij je zelf een steentje kan bijdragen aan de club. Zo kan je je aanmelden voor de Barco en tijdens de competitiedagen en tossavonden de allermooiste tijd beleven achter de tap. Je kunt je ook inzetten om evenementen als de skireis, actieve leden weekend of zelfs één van de vele toernooien te organiseren. Er zijn meer dan 15 commissies, dus er wordt genoeg georganiseerd! Bij deze commissies zal je elke maandag bij elkaar komen om te vergaderen en met elkaar te eten.

Meer informatie? Mail dan de abactis via abactis@gstc.nl

Netwerk

De G.S.T.C. heeft een ledenaantal van 500 en is als subvereniging van Vindicat Atque Polit dé gelegenheid om een hoop nieuwe mensen te leren kennen. De G.S.T.C. steekt boven alle andere verenigingen uit wat betreft gezelligheid.Onze sponsoren